RADI OPREZA I SIGURNOSTI

Igor Stojanović nakon masakra u Beogradu pokrenuo dvije inicijative

Kako sam i najavio, danas sam podnio dvije inicijative prema Federalnom ministarstvu pravde i i Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova, naveo je

Igor Stojanović. N. Šaljić / Avaz

S. S.

17.5.2023


Potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović nakon ubistava djece u školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu pokrenuo je dvije inicijative.

On je naveo da su građani shvatili da zbog društvenih promjena u regionu takvi događaji se vrlo lako mogu desiti i u drugim mjestima. 

- Radi opreza i veće sigurnosti građana smatram da je potrebno izmijeniti određene zakone. Kako sam i najavio, danas sam podnio dvije inicijative prema Federalnom ministarstvu pravde i i Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova. Radi se o inicijativi za izmjenu krivičnog zakonodavstva Federacije BiH u kojem sam obrazložio zašto treba razmisliti o pooštravanju odgovornosti uslijed dešavanja koja bi dovela do bilo kakvog ugrožavanja bilo čijeg života.

Inicijativa Igora Stojanovića. Screenshot

Druga inicijativa je vezana za pokretanje usmjerenog nadzora držanja i korištenja oružja, kao i rada strelišta i udruženja koja se bave praktičnim streljaštvom - naveo je Stojanović.

Inicijativa Igora Stojanovića. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.