U 11 SATI

Danas sjednica Vijeća ministara: Brojne teme na dnevnom redu

Također, bit će raspravljano i o Prijedlogu odluke o isplati neraspoređenih grant sredstava po Sporazumu o investicijskom grantu

Sa jedne od prethodnih sjednica. Printscreen

H. J. I.

18.5.2023

Dvanaesta sjednica Vijeća ministara BiH bit će održana danas u Sarajevu s početkom u 11 sati.

Na današnjoj sjednici, između ostalog, raspravljat će se o Nacrtu sporazuma o zajmu (programski zajam za razvojnu politiku zdravstvenih sektora u Bosni i Hercegovini) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, s Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma, Nacrt odluke o ratifikaciji Dodatka Sporazumu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na državnoj granici, te Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju godišnjeg akcijskog plana u prilog paketu za energetsku podršku za Zapadni Balkan u korist Bosne i Hercegovine za 2023. godinu između Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Također, bit će raspravljano i o Prijedlogu odluke o isplati neraspoređenih grant sredstava po Sporazumu o investicijskom grantu zaključenom između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke 27. 4. 2017. godine za projekt Koridor Vc "Izgradnja dionice autoceste Svilaj - Odžak" (WBIF CF 1006 BIH TRA).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.