ZAVRŠENI INTERVJUI

"Avaz" saznaje: Enes Karić iz SIPA-e bit će novi direktor DKPT BiH, Korman ide u Graničnu policiju

Karić će ovoj poziciji zamijeniti Mirsada Vilića, kojem je prošle godine istekao mandat

Printscreen

Miralem  Aščić

22.5.2023

Na sjednici Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) jutros su obavljeni intervjui sa kandidatima koji su ispunili uvjete Javnog konkursa za provođenje procedure odabira kandidata za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Na konkurs se prijavilo ukupno 12 kandidata, koji su konkurisali za dvije pozicije i to za poziciju direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine i zamjenika direktora Granične policije Bosne i Hercegovine.

"Avaz" saznaje da prvi na listi za direktora DKPT BiH Enes Karić, komandant Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e. On je dobio najviše bodova. Poslije njega je drugi Ensad Korman, a a treći Mustafa Selmanović.

Karić će na ovoj poziciji zamijeniti Mirsada Vilića, kojem je prošle godine istekao mandat.

Ensad Korman, prvi je na listi za zamjenika direktora Granične policije. Drugi iza njega je Mustafa Selmanović, a treći Edin Malkić.

Rang liste uspješnih kandidata biti će biti dostavljene ministru sigurnosti BiH Nenadu Nešiću, a on će ih zatim dostaviti na imenovanje Vijeću ministara.

Direktor SIPA-e je Darko Ćulum čiji mandat je počeo 2020. godine, njegov zamjenik je Zoran Galić, direktor GP BiH je Mirko Kuprešaković, dok su dva zamjenika u DKPT-u Đuro Knežević i Goran Amidžić.

Na čelu OSA-e je Almir Džuvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.