SARAJEVO

BiH domaćin ovogodišnjeg susreta Međunarodnog policijskog udruženja IPA

Na otvaranju ovog skupa obratio se zamjenik ministra sigurnosti BiH Ivica Bošnjak koji je poželio dobrodošlicu članovima IPA-e

Učesnici iz brojnih zemalja. Fena

FENA

26.5.2023

Bosna i Hercegovina je domaćin susreta Međunarodnog policijskog udruženja - IPA, na kojem će članovi IPA iz zemalja regiona i EU razmjenjivati iskustva i družiti uz obilazak prirodnih ljepota naše zemlje.

Pokrovitelj ovogodišnjeg IPA susreta je Ministarstvo sigurnosti BiH. Na otvaranju ovog skupa obratio se zamjenik ministra sigurnosti BiH Ivica Bošnjak koji je poželio dobrodošlicu članovima IPA-e i ugodan boravak u našoj zemlji.

Istakao je važnost međunarodne saradnje za efikasnu borbu protiv svih vrsta kriminala. Stoga je ocijenio da su i ovakvi susreti izuzetno važni za razmjenu iskustava, ali i međusobno upoznavanje i sticanje prijateljstava koje može značajno naprijediti rad i buduće odnose između policijskih agencija.

Tokom četverodnevnih susreta, članovi Međunarodnog policijskog udruženja obići će i turističke znamenitosti BiH i uživati u prirodnim ljepotama naše zemlje, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.