SARAJEVO

Multimedijalnom izložbom studentskih radova započeo ovogodišnji "Kreativ Fest"

Festival koji organizuju studenti odsjeka za grafički dizajn i multimediju, u naredna dva dana će biti nastavljen radionicama, predavanjima...

S otvaranja izložbe. Fena

FENA

26.5.2023

Otvaranjem godišnje multimedijalne izložbe studentskih radova, promocijom kataloga studentskih radova, te projekcijom studentskih filmova, na Internacionalnom Burch Univerzitetu na Ilidži započeo je ovogodišnji „Kreativ Fest“.

Dva dana

Festival koji organizuju studenti odsjeka za grafički dizajn i multimediju, u naredna dva dana će biti nastavljen radionicama, predavanjima i takmičarskim programom.

Profesor na Odsjeku za grafički dizajn i multimediju Burch univerziteta Ljubomir Todorović ističe da ideja „Kreativ Festa“ postoji dugi niz godina, te da je implementirana na način da festival postane prikaz višegodišnjeg rada studenata ove visokoškolske ustanove.

- Ovaj festival se razlikuje od ostalih po svom takmičarskom programu, gdje će se studenti takmičiti u pet disciplina, pokazati svoje vještine i družiti se, a najbolji će biti nagrađeni. Današnja izložba prikazuje radove nastale u proteklih pet godina i predstavlja trijumf truda, zalaganja i napora naših studenata. Ponosan sam na njih i njihove radove, a nadam se da će i posjetioci moći uživati u ovom radovima – izjavio je Todorović.

Dodao je da odsjek grafičkog dizajna i multimedije pohađa 300 studenata, tako da je veoma težak posao bio odabrati najbolje radove.

Subota donosi takmičenje za ilustraciju i poster, te takmičenje za fotografiju i videa. Istoga dana na programu su predavanja 3D umjetnika Seida Tursića, art direktorice Jelene Grahovac i direktora digitalnih medija Zlatka Ganića.

Poznati reper

Studentica Adna Bećirević kreirala je vizuelni identitet festivala. Kako je kazala, „Kreativ Fest“ studente podučava timskom radu i donosi neprocjenjivo iskustvo.

- Zadnjih nekoliko mjeseci proveli smo neprocjenjive trenutke radeći do kasnih večernjih sati. To su neki od najljepših trenutaka kojih ćemo se svi rado prisjećati – kazala je Bećirević.

U nedjelju će radionice održati poznati reper Frenkie, fotograf Mario Ilić, te ilustratori Emir i Edin Durmišević. Bit će proglašeni pobjednici takmičarskog dijela „Kreativ Festa“, te postavljane izložbe radova nastalih na radionicama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.