STOTINE PUTA APELOVALI

Vranić o nesreći u Sarajevu: Cijeli život svjedočim ludim utrkama automobila u centru

Bilo je bezbroj nesreća u Titovoj ulici sa smrtnim ishodima, bez ikakvih naknadnih reakcija, kaže Vranić

Vranić: Stotine puta smo apelovali da se postave kamere. Avaz

A. O.

27.5.2023

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić oglasio se jutros na Facebooku nakon stravične nesreće koja se dogodila sinoć na Marindvoru.

Njego status prenosimo u cjelosti:

- Stanujem u centru grada cijeli život, od rođenja, i svjedočim ludim utrkama automobila i motocikla svaku noć, pogotovo ljeti, stravičnoj buci mašina od koje se ne može oko sklopiti, i nikad se ništa poduzelo nije. Bilo je bezbroj nesreća u Titovoj ulici sa smrtnim ishodima, bez ikakvih naknadnih reakcija.

Stotine puta smo apelovali da se postave kamere, ležeći policajci, kao u svim uređenim gradovima, ali nikad nije bilo sluha.

Za mene je neopravdano, nelogično, neobjašnjivo postavljenje mnogobrojnih kamera na izlazima sa autoputa, nasred autoputa, a da u gradu, na najfrekventnijim ulicama nemate niti kamera, niti "ležećih policajaca", ali nažalost mi i jesmo zemlja apsurda.

Pa tako umjesto da hodamo trotoarima, da majke sa djecom u kolicima idu bezbjedno trotoarima, mi hodamo kolovozom čekajući da nas auto udari, a automobili, najčešće oni skupi, "odmaraju" na trotoarima. I tako decenijama, i svakim danom sve je gore.

Tragično preminula djevojka, mlada doktorica, koja je još jedna nevina žrtva "pobješnjelih, bahatih tatinih i maminih sinova", bila je odlična drugarica mojih kćerki, iz predivne obitelji, predivan mladi cvijet, na početku života i karijere, koji je u trenutku nestao.


Objava Vranića. Printscreen

Da li smo i mi krivi?

Jesmo, jer nijemo sjedimo i vrtimo rulet gledajući i čekajući na kojem sljedećem imenu će se kuglica zaustaviti.


Nemam riječi, duboko žalim, osjećam duboku bol i bijes, jer ne mogu ništa promijeniti.

Obitelji iskreno saučešće u njihovoj neizmjernoj boli – istakao je Vranić. 

Sve detalje o ovoj stravičnoj saobraćajnoj nesreći čitajte ovdje!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.