UČESNIK U PREGOVORIMA

Hujdur: NiP u HNK će radije ostati opozicija nego biti vlast pod svaku cijenu

Narod i Pravda Hercegovačko-neretvanskog kantona nikada neće napraviti bilo kakav ustupak prema bilo kome na štetu jednog naroda, rekao je

Hujdur: Nećemo u vlast pod svaku cijenu. Facebook

M. Sm.

31.5.2023

Povodom pregovora koji se vrše posljednjih dana oko formiranja nove Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, predsjednik gradske organizacije Naroda i Pravde Mostar i predstavnik Naroda i Pravde Omer Hujdur u pregovorima oglasio se saopćenjem za javnost.

- Narod i Pravda Hercegovačko-neretvanskog kantona nikada neće napraviti bilo kakav ustupak prema bilo kome na štetu jednog naroda, a u ovome slučaju na štetu Bošnjaka. Isto bi postupili i da se radi o nekim drugim narodima, recimo Hrvatima.

Očekujemo da HDZ Mostara poštuje odluku predsjednika HDZ-a, Dragana Čovića gdje je u nekoliko navrata izjavio da će formirati vlast na svim nivoima gdje to bude moguće sa trojkom.

Ukoliko je bilo koja stranka spremna napraviti ustupak HDZ-u i ustupiti dodatno ministarstvo te tako isporučiti Vladu HNK HDZ-u neka to uradi, ali ujedno neka bude svjesna posljedica koje bi ta odluka donijela.

Davanje apsolutne vlasti HDZ-u u Hercegovačko-neretvanskom kantonu pogubno je za sve Bošnjake koji žive na teritoriji istog. U ovome trenutku mi ćemo radije ostati opozicija nego biti vlast pod svaku cijenu - navedeno je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.