MOSTAR

Hujdur: Nećemo dozvoliti da nas prave budalama, ponovo ćemo spriječiti odvoz smeća

Želimo poručiti da smo tu, da nećemo odustati, rekao Hujdur

Piše: M. Smajkić / Avaz.ba

10.6.2020

S današnjih protesta. M. Smajkić

Mještani okupljeni oko Udruženja „Jer nas se tiče“ večeras su se okupili pred mostarskom deponijom „Uborak“, kako bi mirnim protestom, simbolično, obilježili godišnjicu prve blokade ovog odlagališta otpada, ali i nadležnima ukazali na to da od svoje borbe neće odustati.

Podsjetimo, oni već godinu traže zatvaranje deponije i njeno izmještanje na drugu lokaciju, a tokom jednogodišnje borbe u tri navrata su blokirali dovoz smeća na „Uborak“.

- Želimo poručiti da smo tu, da nećemo odustati, ali i da nećemo dozvoliti da nas prave budalama kao do sada. Tu smo i da kažemo „ne“ apsurdu proširenja deponije, što su pokušali uraditi na način da to legalizuju na staru okolinsku dozvolu, koja je istekla u decembru prošle godine - kazao je Omer Hujdur, predsjednik Udruženja.


Hujdur: Ako odgovor bude negativan idemo sa tužbama. Avaz

Naveo je da su u vezi toga uložili žalbu  drugostepenoj komisiji Federalnog inspektorata i da na njihov odgovor još čekaju.

- Ako odgovor bude negativan, definitivno, idemo sa tužbama, a isto tako, ukoliko se to dogodi, dakle, ako situacija bude nepovoljna po nas, onda nam ne ostavljaju drugu opciju nego da opet zaustavimo dovoz smeća - poručio je Hujdur.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.