MOSTAR Mještani okupljeni oko Udruženja „Jer nas se tiče“ okupili se pred deponijom "Uborak"

Hujdur: Nećemo dozvoliti da nas prave budalama, ponovo ćemo spriječiti odvoz smeća

Želimo poručiti da smo tu, da nećemo odustati, rekao Hujdur

M. Smajkić / Avaz.ba

Mještani okupljeni oko Udruženja „Jer nas se tiče“ večeras su se okupili pred mostarskom deponijom „Uborak“, kako bi mirnim protestom, simbolično, obilježili godišnjicu prve blokade ovog odlagališta otpada, ali i nadležnima ukazali na to da od svoje borbe neće odustati.

Podsjetimo, oni već godinu traže zatvaranje deponije i njeno izmještanje na drugu lokaciju, a tokom jednogodišnje borbe u tri navrata su blokirali dovoz smeća na „Uborak“.

- Želimo poručiti da smo tu, da nećemo odustati, ali i da nećemo dozvoliti da nas prave budalama kao do sada. Tu smo i da kažemo „ne“ apsurdu proširenja deponije, što su pokušali uraditi na način da to legalizuju na staru okolinsku dozvolu, koja je istekla u decembru prošle godine - kazao je Omer Hujdur, predsjednik Udruženja.

  • Hujdur: Ako odgovor bude negativan idemo sa tužbama

    Hujdur: Ako odgovor bude negativan idemo sa tužbama

    Foto: Avaz


Naveo je da su u vezi toga uložili žalbu  drugostepenoj komisiji Federalnog inspektorata i da na njihov odgovor još čekaju.

- Ako odgovor bude negativan, definitivno, idemo sa tužbama, a isto tako, ukoliko se to dogodi, dakle, ako situacija bude nepovoljna po nas, onda nam ne ostavljaju drugu opciju nego da opet zaustavimo dovoz smeća - poručio je Hujdur.

Više o temi Omer Hujdur

LIČNOST DANA
Omer Hujdur: Lavlja borba se nastavlja
NA VRH

Podijeli članak na