ISTAKLA NEZADOVOLJSTVO

Studentica Medicine u Sarajevu ogorčena zbog sistema: Moramo uplatiti 6.000 KM, inače ne možemo diplomirati

Ovo su slike tri osobe od mnogo više apsolvenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu koji izgleda neće moći biti vaši ljekari za nekoliko mjeseci

Studentice Medicinskog fakulteta. Facebook

A. O.

1.6.2023

Selma Viteškić na Facebooku je objavila status koji se širi društvenim mrežama na kojim je podijelila fotografije studentica, uključujući i svoju sliku, gdje je istakla nezadovoljstvo prema državi BiH.

Viteškić je studentica Medicinskog fakulteta u Sarajevu, a kako je istakla na ovim fotografaijama nisu „sretne slike i ne treba da čestitate već da se ljutite“.

- Ovo su slike tri osobe od mnogo više apsolvenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu koji izgleda neće moći biti vaši ljekari za nekoliko mjeseci, a trebali su.

Ove slike govore o tome kako smo možda pogriješili što fakultet nismo upisali u nekoj drugoj državi kao što su nam govorili: “Idi sine odavde, ova država je cirkus”. Ma nije, kontali smo, država je pobogu, mora biti nekog reda.

Trenutno vam ove slike govore o tome kako bismo u ovom momentu trebali biti sretni jer smo jučer položili posljednji ispit na Medicinskom fakultetu, a mi se brinemo hoće li nam dopustiti da branimo svoj diplomski rad.

Moje kolege i ja smo na početku ove akademske godine bili oslobođeni plaćanja školarine od 6000 maraka, jer smo imali odlične prosjeke u prethodnoj.

Jutros nam kažu kako moramo uplatiti tih 6000 KM, inače ne možemo diplomirati.

I evo sada umjesto da spremamo diplomski rad koji treba da branimo za mjesec, mi razmišljamo šta da radimo, kome da se obratimo i na koga da vičemo.

Do kada ćete se dodavati s nama kao lopticama – poručila je Viteškić, označivši nekoliko medija, Vladu Kantona Sarajevo, Studentski parlament UNSA i Univerzitet u Sarajevu ispod objave. 

Objava studentice Selme. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.