PROBNA GODINA

MUP Livanjskog kantona bogatiji za 44 nova policijska službenika

Položili zakletvu pred ministrom unutrašnjih poslova Mariom Lovrićem i načelnikom Sektora uniformirane policije Antom Stanićem

Položili svečanu zakletvu. Fena

FENA

1.6.2023

Nakon uspješno završene obuke na Policijskoj Akademiji Federalnog MUP-a, 44-ero kadeta, od čega 13 kadetkinja je u četvrtak položilo zakletvu pred ministrom unutrašnjih poslova Livanjskog kantona Mariom Lovrićem i načelnikom Sektora uniformirane policije Antom Stanićem.

Tokom svečane ceremonije budućim policijskim službenicima i službenicama ministar Lovrić i načelnik Stanić su uručili rješenja o prijemu u radni odnos i rješenje o početnom činu ''policajac'' kao i ''Etički kodeks'' za policijske službenike.

Ovim činom Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona je obogatila svoje snage sa 44 nova policijska službenika.

Prema riječima ministra Lovrića, kadetima sada predstoji takozvani probni rad od godinu i u toj godini oni trebaju pokazati ono što su naučili, a na kraju tog probnog rada dobit će pozitivnu ili negativnu ocjenu.

- Nadam se da će svi dobiti pozitivnu ocjenu i ostati u sustavu, a da naglasim i to kako, najvjerojatnije, već idućeg tjedna nova generacija ide na školovanje na Policijsku akademiju – poručio je ministar Lovrić.

Primanje novih policijski službenika u sustav MUP-a je nužna zbog velikog broja onih koji su otišli u penziju, a samo u ovoj godini će otići njih oko pedesetak, dodao je ministar Lovrić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.