UŠUTKIVANJE

Radikal shvatio da je dinastija gotova: Mulahusić objasnio da se povlači sa društvenih mreža

Stari manir je SDA da različite radikale prvo koristi za odrađivanja prljavih poslova, pa onda ih se brže-bolje rješava kao neugodnih svjedoka

Jasmin Mulahusić s pokroviteljem. Avaz kolaž

Danijal  Hadzovic

9.6.2023

Bakirov radikalni internet jurišnik smješten u Luksemburgu Jasmin Mulahusić na svom Facebook profilu objavio je da kači kopačke o klin, tj. obustavlja svoj botovski staž. Ako niste posve upućeni u njegov lik i nedjelo, valja napomenuti da je Mulahusić proteklih godina bio udarni jurišnik bračnog para Izetbegović i SDA, koji je na dnevnoj osnovi targetirao te najbrutalnije vrijeđao, širio laži, prijetio i pravio montaže svakom ko bi se na bilo koji način usudio kritikovati ili činiti nešto što nije po volji bračnog para, sve uz širenje vjerske i nacionalne mržnje.

Zbog redovnih prijetnja i širenja vjerske i međunacionalne mržnje, Mulahusić je svojevremeno uhapšen u BiH te se protiv njega vodi istraga i zbog širenja vjerske, rasne i međunacionalne mržnje. Tada je protiv ovog hapšenja javno demonstrirala Stranka demokratska akcije (SDA) koja se protiv njegovog hapšenja oglasila saopštenjem.

Brojna udruženja novinara i organizacije koje se bave za ljudska prava godinama su alarmirale tužilaštva, policijske agencije i javnost o napadima kojima su novinari i javne ličnosti svakodnevno izložene od Mulahusića.

Sve to nije pokolebalo lidera SDA Bakira Izetbegovića i bivšeg premijera FBiH, crnolistaša Fadila Novalića, osuđenog prvostepeno za respiratorni kriminal, da ponosno poziraju sa svojim botom, smijući se na taj način u brk svim žrtvama hajke i linča koje su, očigledno po nalogu, provodili njihovi botove.

Kako je i sam Mulahusić u oprštajnom komentaru priznao: "Njegove objave su nastale uz konsultacije s ljudima koji su upućeni i imaju informacije".

Ipak, gubitak izbora i gubitak vlasti očigledno je probudio paniku u redovima ove stranke. Nakon pokretanja istraga i hapšenja nekih od istaknutih kadrova ove stranke, što je, mnogi predviđaju, tek početak procesa dubinskog obračuna s kriminalom u ovoj državi, SDA je, čini se, odlučila da se rješava kako dokaza, tako i problematičnih dječaka iz vlastitih redova.


Oproštajna poruka Mulahusića. Avaz kolaž

Brojni botovski profili koji su godinama služili za sijanje mržnje i napad na neistomišljenike tiho su ugašeni, a svoj „angažman“ odjednom je odlučio prekinuti i najradikalniji internet jurišnik.

Kap koja je prelila čašu i nakon koje je Mulahusiću zaprijećeno da mora prestati sa svojim trovanjem, prema pouzdanim informacijama bio je njegov komentar: „Neće uspjeti narod koji za vladara postavi žensko“.

Ovo je navodno žestoko iznerviralo sultaniju, Sebiju Izetbegović, stvarnu liderku SDA koja vlada preko svog prvog supruga u Bošnjaka i koja nije krila ambicije i za zvanično preuzimanje kormila, od Predsjedništva do nasljeđivanja supruga na čelu stranke.

Prethodno je Mulahusić javno vrijeđao jednu od njenih miljenica,  mladu članicu ove stranke Rijanu Jusufbegović.

Tako mu je, kao i mnogima u SDA, nakon godina laži, potvora, mržnje, prijetnji i montaža, presudila sujeta sultanije.

Naravno, stari manir je SDA da različite radikale prvo koristi za odrađivanja prljavih poslova, pa onda ih se brže-bolje rješava kao neugodnih svjedoka i kompromitujućih faktora kad se promijene okolnosti. Sjetimo se samo likvidacija pripadnika Ševa ili protjerivanja radikala koje su uvozili s Bliskog istoka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.