VERBALNI SUKOB

Preduzeće "Zrak": Više od 50 radnika dobilo otkaze, morala reagirati policija i hitna pomoć

Radnici nisu dobili nijednu platu od kada je došao stečajni upravnik, kazao je Demirović

Podjeljeni otkazi. Printscreen

Z. K.

12.6.2023

Predsjednik Sindikata sarajevskog preduzeća "Zrak" Amir Demirović kazao je da je više od 50 radnika ovog preduzeća koje je od aprila pod stečajem dobilo otkaze na osnovu prvostepene presude, nakon čega je došlo do verbalnog sukoba pa su stigli i policija i hitna pomoć.

Ne mogu na biro

- Stečajni upravnik Mesud Bogilović retroaktivno daje otkaze s datumom odjave na 14. april ove godine, nakon čega se radnici ne mogu prijaviti na biro, niti su im doprinosi uplaćeni. Više od 50 radnika jutros je dobilo otkaz - rekao je Demirović.

On je pojasnio da je 55 radnika imalo ugovor o radu, a gotovo 20 je radilo na osnovu ugovora o djelu. Demirović je rekao da je stečajni upravnik svojim nastupom isprovocirao radnike, nakon čega je došlo do verbalnog sukoba, a onda su stigli i policija i Hitna pomoć koja je morala da interveniše, jer četiri radnika imaju visoki pritisak i šećer.

Predali na sud

- Bogilović je radnicima rekao da potraživanja zaključimo s petim mjesecom, međutim, mi smo to sve predali u sud na stečajnu masu. Odjavio nas je 14. aprila i tako nas prevario - dodao je Demirović.

On je istakao da radnici nisu dobili nijednu platu od kada je došao stečajni upravnik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.