MOGUĆA KOALICIJA

NiP, SDP, PoMAK i Naša stranka najavili moguću saradnju u USK

Ove stranke su najavile da će nastojati pronaći partnere u Skupštini Unsko-sanskog kantona kako bi ostvarile snažan koalicijski kapacitet

Sa održanog sastanka. Facebook

H. J. I.

12.6.2023

Stranke Narod i pravda, SDP, PoMAK i Naša stranka danas su na press konferenciji u hotelu Kostelski buk najavile moguću saradnju i zajednički nastup u USK.

Sporazum o koaliranju

Stranke će u narednom periodu nastojati postići sporazum o koaliranju čiji cilj će biti usaglašavanje oko reformi u svim ključnim oblastima. Ove stranke su najavile da će nastojati pronaći partnere u Skupštini Unsko-sanskog kantona kako bi ostvarile snažan koalicijski kapacitet.

Cilj je suzbijanje političkog iskorištavanja i uspostavljanje odgovorne uprave na svim nivoima vlasti. Ove četiri stranke su najavile da će raditi i na koordiniranom pripremanju za naredne lokalne izbore 2024. godine gdje god to bude moguće.

Na ćemu će biti fokus

Fokus će biti na uspostavljanju kvalitetnog obrazovnog sistema, unapređenju zdravstvene zaštite, razvoju poljoprivrede, vodoprivrede, energetike, šumarstva i socijalne zaštite građana.

Dodatno, stranke će iskoristiti svoje kapacitete i predstavnike na višim nivoima vlasti kako bi završile postojeće projekte i osmislile nove. Ovo obuhvata infrastrukturne projekte, energetsku neovisnost, unapređenje poljoprivrede i održivo upravljanje šumama.

Na ovaj način predstavnici stranaka u Skupštini USK i na nivou FBiH istakli su posvećenost provođenju reformi i ostvarivanju pozitivnih promjena u svim ključnim oblastima. Njihov zajednički cilj je izgradnja prosperitetnog i održivog Unsko-sanskog kantona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.