DETALJAN UVIĐAJ

Uznemirujuće / U Fojnici ubijen pas: Namamio ga iz automobila, izvadio pištolj i upucao ga u glavu

Ovaj put se iskreno nadamo da će onaj ko je napravio ovakav zločin, odgovarati za njega, navode iz Udruženja za zaštitu životinja i okoliša "Fortuna"

U centru Fojnice ubijen pas. Printscreen

H. J. I.

12.6.2023

Članovi Udruženja za zaštitu životinja i okoliša "Fortuna" iz Fojnice objavili su na Facebooku fotografiju upucanog psa i iznijeli detalje o ovom gnjusnom zločinu koji se dogodio u centru grada.

- Sinoć u 21:40 sati u strogom centru naše Općine Fojnica iz automobila je upucan pas. Čovjek je otvorio prozor, namamio psa, izvadio pištolj i direktno ga upucao u glavu. Zatim samo produžio - napisali su uz fotografiju nesretnog psa.

U Fojnici ubijen pas. Facebook

Kako su dalje objasnili, po dojavi su došli na lice mjesta i zatekli užas.

- Po našem pozivu je također izašla veterinarska stanica i policija, nakon toga i Uprava policije. Urađen je detaljan uviđaj scene. Pas je nakon toga odvučen u veterinarsku stanicu i danas je na zahtjev tužilaštva odvučen na Veterinarski fakultet u Sarajevu na obdukciju. Ovaj put se iskreno nadamo da će onaj ko je napravio ovakav zločin, odgovarati za njega! Samo zamislite da se neko voza po gradu u večernjim satima i puca iz pištolja u naseljenom mjestu. To vam je dovoljan razlog za brigu i taj metak je mogao pogoditi bilo koga od vas - upozorili su očajni članovi udruge te zamolili sve koji nešto znaju da pomognu da počinilac bude kažnjen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.