EKIPE NA TERENU

Obilne padavine u Srebrenici: Aktiviralo se klizište i došlo do izlijevanja rijeke Križevice

Civilna zaštita Opštine Srebrenica izdala je upozorenje o obilnim padavinama do 19. juna

Klizište u Srebrenici. Fena

FENA

16.6.2023

Hidro-meteorološka služba Srebrenica obavijestila je da je u protekla 24 sata na području općine Srebrenica palo 76 litara kiše po metru kvadratnom. Nakon obilnih padavina rijeka Križevica izlila se iz svog korita na lokaciji Soloćuša, Poligon i Dugo polje.

I radnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica od jutros su na terenu i rade na otklanjanju klizišta na lokaciji Bojna.

- Jutros smo dobili dojavu od policije da se na lokaciji Bojna aktiviralo klizište, gdje je veća količina zemlje s drvećem sletjela na kolovoznu traku na putu Srebrenica – Zeleni Jadar. Izašli smo na teren i odradili naš dio posla. Oslobodili smo jednu traku za putnu komunikaciju, a radnici Teritorijalne vatrogasne jedinice su na raspolaganju stanovništvu ukoliko bude bilo potrebne za bilo kakvu pomoć – kazao je Feni Izet Suljanović, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica.

Civilna zaštita Opštine Srebrenica izdala je upozorenje o obilnim padavinama do 19. juna. Služba civilne zaštite je upravo na terenu i prati situaciji o izlijevanju rijeke i nabujalih potoka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.