STICANJE NOVOG ZNANJA

Laboratorijska biomedicina novi studijski program mostarskog Farmaceutskog fakulteta

Laboratorijska biomedicina je usmjereni studijski program koji je razvijen kako bi odgovorio na rastuće potrebe

Laboratorijska biomedicina je usmjereni studijski program. Fena

FENA

19.6.2023

Farmaceutski fakultet Sveučilišta u Mostaru pokreće novi studijski program pod nazivom " Laboratorijska biomedicina".

Novi studijski program pružit će studentima priliku za stjecanje temeljitog znanja iz područja biomedicinskih istraživanja i laboratorijskih tehnika.

Laboratorijska biomedicina je usmjereni studijski program koji je razvijen kako bi odgovorio na rastuće potrebe u području biomedicinskih istraživanja i dijagnostike.

Program nudi studentima jedinstvenu priliku da steknu širok spektar vještina i znanja koja su ključna za uspješnu karijeru u laboratorijskom okruženju. Studijski program je u potpunosti usklađen i usporediv sa sličnim studijskim programima u Europskoj uniji, napose studijskim programima koji se izvode na Sveučilištu u Zagrebu i Sveučilištu u Ljubljani.

Jedna od ključnih karakteristika programa Laboratorijska biomedicina je njegova interdisciplinarnost.

Studenti će biti izloženi različitim područjima znanosti, uključujući biologiju, kemiju, farmaciju i medicinu. To će im omogućiti razumijevanje složenih bioloških procesa na molekularnoj razini, kao i primjenu modernih laboratorijskih tehnika i metoda u istraživanju i dijagnostici bolesti.

Program Laboratorijska biomedicina ispočetka je dostupan na preddiplomskoj razini (3 godine – 6 semestara), s tim da se već planira i na diplomski studij.

Studenti će imati priliku sudjelovati u praktičnim radionicama, laboratorijskim istraživanjima i stručnim praksama u suradnji s vodećim istraživačkim institucijama i farmaceutskim tvrtkama.

Također će im biti omogućeno sudjelovanje u znanstvenim projektima i konferencijama kako bi stekli iskustvo u prezentaciji rezultata istraživanja.

Prijave za upis su otvorene, a broj raspoloživih mjesta je ograničen na 25 studenata iz Bosne i Hercegovine i 5 stranih studenata, priopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.