FEDERALNI MINISTAR

Dizdar posjetio povratničko naselje Šurmanci

Dizdar je iskazao podršku povratnicima, naglasivši da vjeruje da će nadležni policijski organi osigurati pravo na sigurnost stanovništu

Slikano tokom današnje posjete. Fena

FENA

19.6.2023

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je danas povratničku zajednicu u naselju Šurmanci, gdje je s glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Čapljina Adem-ef. Šutom i predstavnicima povratnika razgovarao o nedavnim dešavanjima.

Iskazao podršku povratnicima

Naime, u ovom naselju posljednjih nekoliko dana evidentirano je nekoliko nasrtaja na mesdžid, kao i na privatne kuće tamošnjeg stanovništa.

Ministar Dizdar je iskazao podršku povratnicima, naglasivši da vjeruje da će nadležni policijski organi osigurati pravo na sigurnost stanovništu ovog područja.

Roditelji tinejdžera uputili izvinjenje

- Danas smo posjetili povratnike u Čapljini, koji su nas informirali o nedavnim događajima, kazavši da su roditelji tinejdžera uputili izvinjenje zbog počinjenog. Razgovarali smo o pitanjima koja se tiču svakodnevnog života stanovništva i izazovima s kojima se suočavaju, te smo obećali podršku. Pohvalna je reakcija svih ljudi koji su doprinijeli smirivanju tenzija, kao i reakciju roditelja tinejdžera, lokalne vjerske zajednice na okolnosti koje se odnose na nasrtaje na imovinu povratnika u naselju Šurmanovci - kazao je ministar Dizdar.

Također, ministar je posjetio i Medžlis Čapljine gdje je razgovarao o potrebama za izgradnju vjerske infrastrukture u povratničkim mjestima - saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.