KOD ŠUMARSKE KUĆE

Bosanskokrupska Čorbarijada 24. juna: U toku prijave takmičarskih ekipa

Za sve posjetioce obezbijeđena je gulaš čorba, te prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program do večernjih sati

Sa jedne od ranijih čorbarijada. Grad Bosanska Krupa

A. O.

20.6.2023

Grad Bosanska Krupa, ŠPD “Unsko-sanske šume“ i JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ i ove godine organizuju bosanskokrupsku Čorbarijadu i cjelodnevno druženje građana i njihovih gostiju.

Dvanaesta Čorbarijada održat će se u subotu, 24.6.2023. godine, kod Šumarske kuće u Šujnovcu.

Manifestacija počinje paljenjem vatre već od 8 sati, a takmičarski dio na Čorbarijadi traje od 10 do 13 sati kada će se proglasiti ovogodišnji pobjednici. Za njih su pripremljene prikladne simbolične nagrade, a posebna priznanja dobit će najveselija, najstarija i najmlađa ekipa.

Svi oni koji žele pripremiti čorbu po želji, zadovoljiti kriterije žirija u kojem će biti poznati krupski gurmani i kuhari, te osvojiti nagrade mogu se prijaviti sve do 23. juna kod Refika Selimagića – Keksa putem telefona 060 313 58 18. Izvlačenje brojeva za mjesto je 23. juna u 18:00 sati kod Šumarske kuće u Šujnovcu.

Ekipe za Čorbarijadu mogu imati neograničen broj članova, s tim da 4 člana učestvuju u pripremi čorbe. Svaka ekipa mora imati jednoobrazne majice sa ispisanim prigodnim imenom ekipe. Ekipa pobjednika sa prethodne Čorbarijade može učestvovati samo izvan konkurencije.

Rezervacije mjesta za prodaju osvježavajućih pića vrši se na isti način. Broj mjesta je ograničen pa će prednost imati oni koji se prvi prijave.

Za sve posjetioce obezbijeđena je gulaš čorba, te prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program do večernjih sati.

12. bosanskokrupska Čorbarijada, 24. juna 2023. godine od 8.00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.