OBRATIO SE NA SJEDNICI

Vukanović: Dosta je zamajavanja našeg naroda, svakih šest mjeseci govorimo "ne" OHR-u

Onda vi zamajavate nešto, k'o da smo mi Amerika, kaže Vukanović

Vukanović: Idite u Ameriku. Printscreen

A. O.

21.6.2023

Nebojša Vukanović, predsjednik Liste za pravdu i red i zastupnik u NSRS, obratio se na današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, koja je u toku u Banjoj Luci, a na kojoj će se razmatrati Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS, kojim se propisuje da prestaje obaveza da se u "Službenom glasniku" objavljuju propisi i drugi akti koje u okviru svoje nadležnosti donosi visoki predstavnik u BiH.

- Svakih šest mjeseci idemo da kažemo "ne" OHR-u i Kristijanu Šmitu. Prosto ne mogu da vjerujem koliko vi zamajavate naš narod. Onda vi zamajavate nešto, k'o da smo mi Amerika. Otiđite u Ameriku pa se tamo dogovorite – rekao je Vukanović.

U skupštinskom dokumentu u vezi s ovom tačkom navodi se da se visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt) ne može smatrati visokim predstavnikom u BiH, jer nije imenovan u skladu sa članom 1. stav 2 Aneksa 10 Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH i da zbog toga RS više neće objavljivati njegove propise i druge akte u "Službenom glasniku".

Vukanović je vladajućoj koaliciji u RS poručio da bi upravo oni trebali veličati međunarodnu zajednicu umjesto što ih kritikuju jer su ih i doveli na vlast.

- Da imate imalo časti, obraza i morala, vi bi u Banjoj Luci podigli najveći spomenik koliko može biti i napisali sva imena svih visokih predstavnika jer da nije bilo Bildta, onog Engleza i Lajčaka, Ešdauna (Ashdowna), Petriša (Petritscha) i Šmita (Schmidta), onog Španca, vas ne bi bilo ni u tragovima - poručio je SNSD-u.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.