NA PRIJEDLOG BEĆIROVIĆA

Razim Čolić novi ambasador BiH u Saudijskoj Arabiji

Razim Čolić je obavljao dužnost ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji od 2005. do kraja 2012. godine

Razim Čolić. Islamska zajednica

S. S.

21.6.2023

Na prijedlog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića donesena je odluka o imenovanju g. Razima Čolića na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji (Rijad) i razrješenju g. Muhameda Jusića sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji u Rijadu, kao i sa dužnosti nerezidentnog ambasadora u Republici Jemen i Sultanatu Oman.

Također, na prijedlog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića na 6. redovnoj sjednici Predsjedništva BiH donesena je odluka o imenovanju dr. Semira Halilovića na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Bosne i Hercegovine u Državi Katar u Dohi i razrješenju g. Abdulaha Skake s dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Bosne i Hercegovine u Državi Katar u Dohi.

Razim Čolić rođen je 1963. godine u Gradačcu. Završio je Filozofski fakultet - komparativne religije i engleski jezik u Islamabadu. Aktivno govori, čita i piše engleski i arapski jezik, a služi se ruskim i urdu jezikom. Razim Čolić je obavljao dužnost ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji od 2005. do kraja 2012. godine. Tokom njegovog mandata pokrenuti su gotovo svi međudržavni bilateralni sporazumi između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije koji su okončani ili još traju.

Dr. Semir Halilović, rođen 1981. godine, je pravnik, sociolog, magistar ekonomskih i doktor političkih nauka. Student generacije u dva navrata. Dr. Halilović je autor dvije povijesno-političke istraživačke knjige, a objavio je šest naučnih i stručnih radova iz oblasti politologije, sociologije i političkog marketinga u univerzitetskim i akademskim časopisima u Bosni i Hercegovini. Aktivno govori engleski jezik, te turski jezik pasivno. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.