LJETO I LJETNE ČAROLIJE

Direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić za "Avaz": Očekuje se odlična turistička sezona

Potrudili smo se da ljetna sezona bude što atrakativnija i zanimljivija za sve goste koji dođu, ali i Sarajlije, kaže Fazlagić

Fazlagić: Dobri rezultati. Printscreen

Piše: Eldar Abaz

27.6.2023

Iako su proteklih danas visoke temperature dobro zagrijale sarajevske ulice, one su vrvjele od turista. Oni su se na plus 38 stepeni rashlađivali sladoledima i hladnom vodom iz sarajevskih česmi, a u glavni grad došli su kako bi uživali u raznolikoj kulturi i historiji.

Atraktivnija i zanimljivija

Kako je za „Avaz“ rekao direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić, potrudili su se da ljetna sezona bude što atrakativnija i zanimljivija za sve goste koji dođu, ali i Sarajlije.

- Finasirali smo puno javnih poziva, zatim Summer Fest, Sarajevo Filim Festival, Kultura na ulicam, Bear Fest, Live Stage, ovo su samo neke manifestacije u kojima će građani, ali i turisti moći uživati – istakao je Fazlagić.

Osvrnuo se i na prošlu sezonu, te istakao da je broj prošlogodišnjih posjeta, već premašen i da su ostvareni odlični rezultati.

 Brz oporavak

Dodao je i to da Bosna i Hercegovina, pa i Kanton Sarajevo spadaju na listu mjesta koje se brzo oporavljaju nakon pandemije koronavirusa.

Sudeći prema fotografijama našeg fotoreportera, Sarajevo očekuje odlična sezona.

Naš zadatak je da prezentiramo Sarajevo kao poželjnu turističku destinaciju, naveo je Fazlagić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.