VRHBOSANSKI NADBISKUP

Vukšić čestitao Kurban-bajram: Molim Božji blagoslov za sve ljude u Bosni i Hercegovini

Svim vjernicima Islamske zajednice želim svaki Božji blagoslov, uspjeh i radost, navodi Vukšić

Nadbiskup Tomo Vukšić. Anadolija

H. J. I.

26.6.2023

Vrhbosanski nadbiskup metropolita i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić u povodu predstojećeg Kurban-bajrama uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću.

- U povodu blagdana Kurban-bajrama, koji će muslimanski vjernici uskoro proslaviti kao blagdan sjećanja na Božje milosrđe i dobrotu te kao prigodu da, vršenjem djela milosrđa, pokažu svoju dobrotu prema članovima vlastite porodice i solidarnost sa siromasima, prijateljima i komšijama, Vama, Vašoj porodici, svim suradnicima i vjernicima Islamske zajednice želim svaki Božji blagoslov, uspjeh i radost. I molim Božji blagoslov za sve ljude u Bosni i Hercegovini kako bi ustrajali na putu svjedoka Božje dobrote i mira te međusobnoga prijateljstva, sloge i bratskih osjećanja - naveo je nadbiskup Vukšić uz izraze poštovanja i želju za Božjim blagoslovom.

Čestitku istoga sadržaja poslao je također vojnom muftiji Hadisu ef. Pašaliću, članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću, ministru odbrane BiH Zukanu Helezu i generalu Senadu Mašoviću, načelniku Zajedničkoga štaba Oružanih snaga BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.