KANDIDAT ZA MINISTRA

CIK BiH: Srđan Amidžić ispunjava potrebne uslove za imenovanje na funkciju u Vijeće ministara BiH

Nakon provjera CIK BiH danas je izdao potvrdu da Srđan Amidžić, kandidat za funkciju ministra finansija i trezora BiH u VM BiH, ispinjava sve uslove

Srđan Amidžić. Mondo / Slaven Petković

A. O.

30.6.2023

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je na 50. sjednici razmatrala Izvještaj o izvršenim provjerama predloženog kandidata za funkciju ministra finansija i trezora BiH u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je u petak, 23.06.2023. godine, primila akt predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine kojim su dostavljeni popunjeni obrasci, propisani od Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, za kandidata za funkciju ministra u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, u skladu sa članom 10c. i 10d. tačka b) Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Nakon izvršenih provjera Centralna izborna komisija BiH danas je izdala potvrdu da Srđan Amidžić, kandidat za funkciju ministra finansija i trezora BiH u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, ispunjava sve potrebne uslove propisane odredbama člana 1.6, 1.7, i 4.2 Izbornog zakona Bosne i Hercegovine za imenovanje na funkciju u Vijeće ministara Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.