SARAJEVO

Dr. Anđelo Mojsović u posjeti Općoj bolnici: Zadivljen radom osoblja

S primarijusom dr. Željom me povezao uvaženi profesor Harun Fajković, prvo ime urologije u Beču, kazao je Mojsović

Zadovoljni saradnjom. Avaz

30.6.2023

Na Odsjeku za urologiju Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo u petak je u jednodnevnoj posjeti boravio doktor Anđelo Mojsović, specijalista urologije, subspecijalista neurourologije i urodinamike koji radi u Općoj bolnici u Šibeniku u susjednoj Hrvatskoj.

 Savremena tehnika

Dr. Mojsović je tokom ove posjete u operacionoj sali bio konsultant-supervizor i nadzirao je operaciju endoskopskog rješavanja problema inkontinencije urina. Radi se o savremenoj, minimalno invazivnoj tehnici koja se izvodi kroz mokraćnu cijev, a kojom se značajno poboljšava kvalitet života pacijentica. 

Također se zahvalio Ireni Poljanšek, predstavnici firme Elvaphfarma, koja je donirala sredstva potrebna za ovaj operativni zahvat te doktorima Alenu Sinanoviću i Husejnu Ćordiću i ostalom medicinskom timu koji je radio današnje operacije .

- S primarijusom dr. Željom me povezao uvaženi profesor Harun Fajković, prvo ime urologije u Beču. Kada neko prije 40 godina postane profesor u Beču kao što je dr. Fajković, a gastarbajtersko dijete mali Bosanac i kada njemu Nijemci moraju reći „gospodine profesore“, znate li koliko je to?! Moram istaći da je dr. Fajkoviću primarijus dr. Željo čovjek od povjerenja te je mene poslao da nas dvojica zajedno radimo - kazao je dr. Mojsović.

Dodao je i da je Opća bolnica s Ismetom Gavrankapetanovićem na čelu, aktuelnim direktorom Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, napravila značajan iskorak u regiji, ne samo u Sarajevu. 

Dodao je i da je Opća bolnica na čelu s direktorom Ismetom Gavrankapetanovićem i dr. Željom koji obnaša i funkciju predsjednika Upravnog odbora, napravila značajan iskorak u regiji, a ne samo u Sarajevu i zadržala je visoko mjesto kao najprogresivnija Urološka klinika u Sarajevu, ali i regiji.

Prenosi znanje

Prim. dr. Sead Željo, spec. urolog i šef Odsjeka za urologiju Opće bolnice Sarajevo, bio je domaćin dr. Mojsoviću, kojem je zahvalio na pomoći i naporu da sarajevskim kolegama prenese svoje znanje, kako bi se na viši nivo podiglo zdravlje žena.

- Želim istaći da mi imamo izvanrednu saradnju i s kolegama Urološke klinike KCUS-a, koja je na vrlo visokom stručnom, kolegijalnom i drugarskom nivou. Samo na ovaj način, tj. zajedničkim radom, možemo svi zajedno naprijed za dobrobit pacijenata - kazao je dr. Željo.

Također je istakao da zahvaljuje dr. Fajkoviću, koji je prijatelj BiH i Opće bolnice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.