ODAVANJE POČASTI ŽRTVAMA

Goraždanski planinari i ove godine učestvovat će u Maršu mira – Srebrenica 2023.

Goraždani svake godine na ovaj, ali i druge načine iskazuju poštovanje prema žrtvama genocida, rekao je Šovšić

Zajko Šovšić: Za sada imamo 15-ak prijavljenih planinara. Fena

FENA

3.7.2023

Planinarski klub „Goražde – Maglić“ ove godine po osamnaesti put organizirano okuplja svoje članove, ali i ostale građane, zainteresovane za učešće u Maršu mira – Srebrenica 2023.

Predsjednik planinarskog kluba Zajko Šovšić napominje da je to minimum koji klub može dati, kako bi odao počast žrtvama genocida u Srebrenici.

- Goraždani svake godine na ovaj, ali i druge načine iskazuju poštovanje prema žrtvama genocida. Mi smo među prvim planinarskim klubovima koji se uključio u obilježavanje godišnjice gencida u Srebrenici i naravno da smo ponosni na činjenicu da možemo dati svoj doprinos učešćem u Maršu mira – naveo je Šovšić.

Dodao je da su u toku pripreme te da se svi zainteresirani za učešće mogu prijaviti do petka, 7. jula, kada je planiran polazak

- Za sada imamo 15-ak prijavljenih planinara koji će preći stazu dugu 110 kilometara i na taj način svjedočiti golgoti koju su preživjeli Srebreničani u julu 1995. godine. Polazak je planiran u petak u 9:00 sati s centralnog spomen-obilježja braniocima Goražda, gdje ćemo, također, odati počast i položiti cvijeće a potom krenuti prema Nezucima, gdje ćemo se pridružiti ostalim učesnicima ovogodišnjeg Marša mira s kojima ćemo odati poštovanje žrtvama srebreničkog gencida – kazao je predsjednik PK „Goražde – Maglić“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.