PARLAMENT FBIH

U toku sjednica Predstavničkog doma: Na dnevnom redu popunjavanje članova Komisije koja odlučuje o imenovanju Vukoje i Isaka

Ukoliko Komisija potvrdi njihovo imenovanje, u 11 počinje redovna sjednica Predstavničkog doma, a zastupnici će trebati podržati njihovo imenovanje

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

6.7.2023

Počela je vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj će se popuniti parlamentarna radna tijela i potvrditi zastupničke mandate nekolicini novih članova Parlamenta, imenovanih umjesto pojedinaca što su u međuvremenu preuzeli funkcije u nekom od kantona, Federacije ili u diplomatiji.

Za nove zastupnike trebali bi biti izabrani Ajla Milišić-Pepić, Dajani Maros, Fuadu Abaspahić, Goranu Opsenici, Marku Sarafu i Marku Cvitanoviću. Osim toga, poseban značaj je na izboru Komisije za izbor i imenovanje Predstavničkog doma PFBiH, s obzirom da će ista trebati odlučivati nakon ove vanredne sjednice.

Na dnevnom redu Komisije, ukoliko dođe do dogovora bi trebalo biti imenovanje Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH, što je u prethodnom periodu bilo predmet velikih polemika.

Osim toga, na dnevnom redu bi se trebalo naći i imenovanje Arnela Isaka za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma.

Ukoliko Komisija potvrdi njihovo imenovanje, u 11 počinje redovna sjednica Predstavničkog doma, a zastupnici će na njoj trebati podržati njihovo imenovanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.