UZAVRELA ATMOSFERA

Gdje će ljetovati bh. političari: Ko će u Tursku, a kome odmor nije ni nakraj pameti

Planirao sam krajem mjeseca ići na godišnji, no hoće li se to uspjeti realizirati, vidjet ćemo, kazao je Isak

Neko će u Tursku, a neko u Albaniju. Avaz

Piše: Eldar Abaz

6.7.2023

Godišnji odmori i ljetna sezona su uveliko počeli, a "Dnevni avaz" je i ove godine istražio gdje će ljetovati bosanskohercegovački političari. U trenucima kada uzavrela politička atmosfera dostiže svoj vrhunac, pitali smo hoće li naši političari iskoristiti pauzu i otputovati negdje ili će, ipak, vrijeme provesti radeći.

Drugi mandat

Vojin Mijatović, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta, za “Dnevni avaz” je istakao da ne razmišlja o godišnjem odmoru.

- Tek smo preuzeli dužnost, ne razmišljam o odlasku bilo gdje. Previše je posla, tako da mi bilo kakav godišnji odmor nije ni nakraj pameti - istakao je Mijatović.

Darja Softić-Kadenić, ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo, kazala nam je da joj, pred dolazak vrelih ljetnih mjeseci, olakšavajuću okolnost predstavlja činjenica da joj je ovo drugi mandat, te da je Ministarstvo već “uhodano”.

- Možda kolegama koji su tek imenovani treba vremena da se uhodaju i organiziraju. Međutim, kada je neko na izvršnoj funkciji, on se ne može u potpunosti “isključiti”. Svi smo tu, bez obzira gdje bili, za bilo koja pitanja, telefonske sjednice i slično - istakla je Softić-Kadenić.

Dodala je i to da je porodična žena te da odmore usklađuje s ljetnim raspustima svoje djece, da balansira između te dvije uloge, te da još nisu sigurni gdje će to biti.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova radi punom parom, a ministar Ramo Isak ističe da je proces formiranja Vlade FBiH zahtijevao mnogo truda i vremena.

Idealan način

- Planirao sam krajem mjeseca ići na godišnji, no hoće li se to uspjeti realizirati, vidjet ćemo - kazao je Isak.

Dodao je i to da, uz sve obaveze, voli provoditi vrijeme s porodicom, a idealan način za to je ljetovanje.

- Tradicionalno, svake godine s užom porodicom odlazim u Tursku, te se nadam da će tako biti i ove godine - rekao je Isak za “Dnevni avaz”.

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović istakao je da, kada je riječ o odmoru, planirao je da to bude jedna sedmica u avgustu.

- Ostalo je sve radno, a kada je riječ o lokaciji, najvjerovatnije će to biti negdje na Jadranu - kazao je Magazinović.

Kenan Magoda, ministar kulture i sporta je istakao da zbog ogromnih poslovnih obaveza u ministarstvu kulture i sporta kantona Sarajevo nije u stanju da ode na neki duži godišnji odmor.

- Iskoristim vikend kako bi proveo vrijeme sa svojom porodicom i najmilijim - kazao je Magoda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.