SASTANCI

Muftija mostarski razgovarao s gradonačelnikom Kordićem o gradnji HNK

Zajedno s predsjednikom Vijeća iskazali smo jasan stav, kazao je Kordić

Sa održanog sastanka. Facebook

FENA

7.7.2023

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić sastali su se u četvrtak s muftijom mostarskim Salemom Dedovićem.

- Raduje me da je gospodin muftija razumio sve procese kroz koje prolazimo. Iskazali smo dobru volju svih sudionika da sva otvorena pitanja rješavamo dijalogom, te kako nema potreba za bilo kakvim prosvjedima. Interes svih nas je mir i stabilnost, kao i vladavina prava, a nikako destabilizacija izgrađenih odnosa i suživota - napisao je nakon sastanka na svom Facebook profilu gradonačelnika Kordić.

Dodao je kako on kao gradonačelnik Mostara na sve žitelje, kao i religijske zajednice gleda na jednak način.

- Zajedno s predsjednikom Vijeća iskazali smo jasan stav kako svaki zahtjev s bilo koje strane došao radilo se o izgradnji objekata ili drugih potreba prema gradu, a koji ima zakonsko uporište treba biti i realiziran - kazao je Kordić.

Muftija mostarski za sada se nije oglašavao o jučerašnjem sastanku.

Prošloga mjeseca Medžlis Islamske zajednice Mostar organizirao je nekoliko prosvjeda protiv gradnje zgrade Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Mostar u središnjoj gradskoj zoni.

Islamska zajednica tvrdi da se HNK gradi na nacionaliziranoj zemlji te traži povrat zemljišta u svoje vlasništvo.

Gradonačelnik Kordić u više je navrata izjavljivao kako se oko ovoga pitanje nepotrebno podižu tenzije te je utvrdio kako HNK Mostar ima sve potrebne dozvole za gradnju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.