PUTUJU IZ MEDINE

Prolongirana tri leta sa bh. hadžijama: Vratit će se u srijedu i četvrtak

Iz Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini navode kako naše hadžije neće imati problema sa smještajem i hranom

Hadžije na aerodromu. MINA

S. S. / MINA

9.7.2023

Povratak preostala tri aviona u Bosnu i Hercegovinu sa bosanskohercegovačkim hadžijama prolongiran je i očekuje se u srijedu i četvrtak, 12. i 13. jula.

Prema posljednjim i najnovijim informacijama, novi termini povratka naših hadžija u Bosnu i Hercegovinu bi trebali biti sljedeći:

Nema problema sa smještajem

6. avion (Medina - Sarajevo) - 12. juli u 19.00 sati (po medinskom vremenu)

7. avion (Medina - Sarajevo) - 13. juli u 8.00 sati (po medinskom vremenu) i

8. avion (Medina – Sarajevo) - 13. juli u 19.10 sati (po medinskom vremenu)

Iz Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini navode kako naše hadžije neće imati problema sa smještajem i hranom u hotelu Meridien Towers u Mekki gdje trenutno borave.

Također, naglašavaju da će za sve hadžije koji koriste određene lijekove i koji imaju medicinske terapije, svi dodatni lijekovi, u slučaju da im nedostaju, a koje bude bilo moguće nabaviti u Saudijskoj Arabiji, biti obezbijeđeni i da će ih dobiti besplatno.

Posljednji se vraćaju medicinski radnici

Organizatori putovanja na hadž iz Bosne i Hercegovine navode da u kontinuitetu čine sve što je u njihovoj moći kako bi hadžijama iz Bosne i Hercegovine osigurali što ugodniji boravak.

U posljednjem, osmom avionu, u domovinu će se vratiti rukovodstvo Ureda za hadž i umru, te medicinski radnici koji će sa našim hadžijama biti u Mekki sve do polaska posljednjeg aviona, u četvrtak navečer u 19.10 sati po lokalnom vremenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.