ODABRAN IZVOĐAČ RADOVA

Projekt vrijedan 935.000 KM: Kreće prva faza sanacije Ulice kralja Petra Krešimira IV

Promet za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulicu ispod stadiona

Najavljena sanacija ulice. Grad Mostar

FENA

14.7.2023

Prva faza sanacije Ulice kralja Petra Krešimira IV. u Mostaru trebala bi krenuti do konca srpnja, a odabrani izvođač radova na javnom natječaju je HP Investing d.o.o Mostar.

Vrijednost cjelokupnog projekta, l. i ll. faze sanacije, iznosi oko 935 000 KM, priopćili su iz Grada Mostara.

U sklopu složenih radova izvršit će se sanacija kanalizacijskih i vodovodnih instalacija, kao i sanacija prometnice i pješčanih površina te javne rasvjete. Projektom je predviđena izgradnja kanalizacijskog kolektora Ø800 mm, izgradnja oborinske odvodnje, zamjena vodovodne cijevi DN280.

Ovaj projekt dovest će i do određenih promjena u režimu odvijanja prometa u ovom dijelu grada. Kako se tom ulicom prometuje i prema Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, tijekom izvođenja radova izvođač će osigurati alternativni režim prometa, kako bi sva vozila hitne pomoć kako iz Mostara i svih drugih gradova koji dolaze u SKB Mostar, ali i sva druga vozila, oblizanim putovima mogli doći do SKB Mostar, kao i drugih odredišta u tom dijelu grada.

Kako je navedeno, u I. fazi radovi se izvode od križanja s ulicom Kralja Tomislava do križanja s ulicom ispod stadiona u dužini od cca 251 metara. Promet za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulicu ispod stadiona.

U II. fazi radovi se izvode od križanja s ulicom ispod stadiona do kraja ulice u dužini cca 136 metara. Promet za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulice Kralja Tomislava, Dubrovačka, Blajburških žrtava do križanja s ulicom dr. Rizza.

O točnom datumu početka radova na terenu i stupanju na snagu izmijenjenog režima prometa javnost će biti blagovremeno obaviještena, odnosno kada izvođač radova, HP Investing, obavi sve potrebne neophodne predradnje za ovaj složen projekt, navodi se u priopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.