GORAŽDE

Udruženje pedagoga sporta organiziralo do sada najmasovniju školu plivanja

U Udruženju pedagoga sporta izuzetno su ponosni na taj projekat

Mališani uče tehnike plivanja. Fena

FENA

15.7.2023

Udruženje pedagoga sporta Goražde i ove godine nastavilo je sa realizacijom škole plivanja za djecu tokom ljetnog raspusta.

Projekat koji se realizuje dugi niz godina i ovoga puta izazvao je veliko interesovanje

- Škola plivanja održana je od 3 do 14. jula na otvorenom bazenu pansiona Baša Ustikolina, nakon što je prethodno obavljen upis polaznika, dogovoreni detalji sa roditeljima, rezervisan prevoz kao i termini na bazenu. 

Brojni mališani

Okupili smo tim profesora tjelesnog odgoja koji su bili slobodni u tom periodu i uspješno realizirali do sada najmasovniju školu plivanja - pojašnjava koordinator škole plivanja Sanin Herenda uz kojeg su sa djecom radili i Enisa Hadžimusić, Elvedin, Senko Borovac i Edhem Kamenica.

U Udruženju pedagoga sporta izuzetno su ponosni na taj projekat u okviru kojeg su brojni mališani naučili ili usavršili tehnike plivanja

- Školu plivanja realizujemo već duži niz godina kroz dva kursa - obuku početnika neplivača i plivača sa kojima radimo usavršavanje četiri plivačke tehnike shodno sposobnostima polaznika. 

Ovo je projekat na koji smo izuzetno ponosni jer su nevjerovatni rezultati koje postižemo sa djecom koja pohađaju naše kurseve. Većina djece je proplivalo ili se barem oslobodilo straha i naučilo održavati na vodi – precizirao je Herenda.

Naglašava da su u Udruženju ove aktivnosti spremni realizovati tokom cijele godine ali da problem predstavlja nedostatak gradskog bazena za kojim vapi ovaj grad.

Gradski bazen

- Sve bi ovo trajalo tokom cijele godine kada bi imali gradski bazen jer zaista je veliko interesovanje roditelja i djece za ovakvu vrstu aktivnosti. Naše udruženje nastavit će sa ovakvim i sličnim aktivnostima kako bi što više djece afirmisali u sport I pomogli da zdravo odrastaju – poručio je Herenda.

Inače, Udruženje pedagoga sporta organizator je i Univerzalne škole sporta za najmlađe, kao i škole skijanja koja se realizuje tokom zimskog raspusta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.