EVROPSKA UNIJA U BIH

"Pravo na pravdu" u Livnu: Kako pravosuđe reagira na prijave za zloupotrebe koncesija

Kako su naveli, Evropska unija u Bosni i Hercegovini je posvećena podršci unapređenja vladavine prava

Događaj će početi u 11 sati. Fena

FENA

15.7.2023

Evropska unija u BiH u četvrtak, 20. jula u dvorani BZK Preporod u Livnu organizira događaj pod nazivom "Pravo na pravdu: Kako pravosuđe reagira na prijave za zloupotrebe koncesija", koji će početi u 11 sati.

Pravosudni sistem

Predstavnici pravosudnih institucija, civilnog društva, medija, kao i drugi građani imat će priliku razgovarati sa stručnjacima iz oblasti vladavine prava i govoriti o transparentnosti rada pravosuđa, procesuiranju slučajeva korupcije, kao i korupciji u obrazovanju i trgovini diplomama i drugim temama o radu pravosuđa i povjerenju građana u pravosudni sistem, najavljeno je iz Ureda Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Kako su naveli, Evropska unija u Bosni i Hercegovini je posvećena podršci unapređenja vladavine prava kao jedne od ključnih oblasti u napretku zemlje na putu ka članstvu u EU.

Glasovi građana

Nakon javnih debata "Pravo na pravdu" organiziranih u proteklih nekoliko godina u Sarajevu, Ured EU u BiH u narednom razdoblju organizira niz tematskih događaja na temu vladine prava u osam lokalnih zajednica u BiH.

Cilj ovih događaja je čuti glasove građana, izazove s kojima se suočavaju, ali i omogućiti diskusiju s predstavnicima pravosuđa koji će predstaviti i dobre prakse i govoriti o svom radu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.