NAKON POPLAVA

Proglašen prestanak stanja prirodne nesreće u Livnu

Prirodna nesreća bila je proglašena za naseljena mjesta Žabljak, Guber, Prolog, Lištani, Čelebić, Sajković, Prisap, Priluka, Kablići i Zastinje

Proglašen prestanak stanja prirodne nesreće u Livnu. Fena

FENA

5.6.2023

Na prijedlog Štaba civilne zaštite Grada Livna, livanjski gradonačelnik Darko Čondrić donio je u ponedjeljak odluku kojom je proglasio prestanak stanja prirodne nesreće nastale zbog poplava uzrokovanih obilnim kišnim padalinama.

Prirodna nesreća bila je proglašena za naseljena mjesta Žabljak, Guber, Prolog, Lištani, Čelebić, Sajković, Prisap, Priluka, Kablići i Zastinje.

Šteta na poljoprivrednim kulturama

Naime, obilne padavine zahvatile su spomenuta područja u vremenskom periodu od 16. do 18. maja 2023. i prouzročila štetu na poljoprivrednim kulturama.

Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća Grada Livna u proteklom periodu je obavilo sve poslove koji su mu Uredbom o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća kao i Odlukom o osnivanju i imenovanju Povjerenstva te Pravilnikom o postupcima, uvjetima, kriterijima i prioritetima za saniranje šteta nastalih djelovanjem prirodnih i drugih nesreća na području grada Livna, stavljeni u nadležnost.

Saniranje posljedica

Također, radi provođenja mjera zaštite i spašavanja na ugroženom području, zadužene su bile sve gradske službe, javna poduzeća i ustanove da se stave na raspolaganje Štabu civilne zaštite Grada Livna te su sukladno svojim ovlastima poduzimali potrebne mjere u cilju saniranja posljedica prouzročenih prirodnom nesrećom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.