POSLALI PISMO PODRŠKE

Koordinacioni odbor boračkih organizacija KS: Gradonačelnice Karić, niste sami u ovoj borbi!

Smatramo da je u ovom momentu od izuzetne važnosti jasno i glasno biti ujedinjen oko svih onih civilizacijskih vrijednosti, piše u pismu

Benjamina Karić dobila pismo podrške. Avaz arhiv

Z. K.

18.7.2023

Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo poslao je pismo podrške gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovana gradonačelnice, uvažena gospođo Karić, u ime Koordinacionog odbora boračkih organizacija Kantona Sarajevo, u čijem sastavu su sva udruženja patriotskih organizacija formiranih tokom i nakon agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, javno iskazujemo našu podršku za Vaš beskompromisni i konkretni rad na poziciji gradonačelnice, koja iz dana u dan jasno i glasno artikuliše probleme, konkretno djeluje na terenu i dokazuje da je istinski patriota, i što ste stali u odbranu svih onih ideala zbog kojih smo i mi 1992. godine stali u odbranu naše domovine od agresora, kao pripadnici različitih formacija Armije Republike Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine.

Uklanjanje table

Vašim aktivnim propagiranjem istine o agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu, uklanjanjem tabli s natpisima koji promovišu laž, iskazivanjem važnosti uvažavanja naše ponosne historije inicijativom da se podigne spomenik našem najvećem vladaru kralju Tvrtku, te na pravi način oda počast svim pripadnicima HVO-a koji su odbranili Sarajevo, potaklo nas je da jasno i glasno stanemo u Vašu odbranu i naglasimo da niste sami u ovoj borbi!

Nažalost, zaglušujuća je tišina naših akademskih krugova i zajednica, intelektualaca/ki, umjetnika/oca, sportista/kinja koji nijemo posmatraju razne udare i prijetnje zbog Vaših postupaka od strane onih koji su i pokušali uništiti ovu zemlju. Pozivamo ih da jasno i glasno iskažu svoj stav i da stanu u odbranu onih ideala, koje smo zajedno branili u najtežim godinama agresije ne samo na frontu, već i kroz kulturu, umjetnost, sport i obrazovanje!

Istina o agresiji

Smatramo da je u ovom momentu od izuzetne važnosti jasno i glasno biti ujedinjen oko svih onih civilizacijskih vrijednosti i univerzalnih ljudskih principa zbog kojih smo skupo platili našu slobodu. Naglašavamo da ovo nije nikakva vrsta političke, već isključivo ljudske i patriotske podrške prema Vašem dosadašnjem radu, u nadi da ćete nastaviti istim putem.

Uvažena gradonačelnice, zbog svega navedenog i što svakodnevno promovišete istinu o agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu, odajete počast svim građanima i građankama koji/e su stali u odbranu naše domovine i aktivno reagujete na sve prijetnje koje se svakodnevno upućuju prema Sarajevu, Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo stoji uz Vas i daje Vam punu podršku! 

Pismo podrške. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.