SUD BIH

Cvijetićeva grupa: Ukinut pritvor Davorinu Popoviću i Goranu Stojisavljeviću

Popović i Stoisavljević su osumnjičeni za neovlašteni promet opojnim drogama

Sud BiH: Određene mjere zabrane. Fena / Avaz

S. S.

19.7.2023

Sud Bosne i Hercegovine je jučer u predmetu Bojan Cvijetić i drugi prihvatio prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine od 17. jula 2023. i donio rješenje kojim se prema osumnjičenim Davorinu Popoviću i Goranu Stojisavljeviću ukida mjera pritvora, te su prema osumnjičenim Davorinu Popoviću i Goranu Stojisavljeviću određene mjere zabrane i to: mjera zabrane napuštanja mjesta boravišta, mjera zabrane putovanja i mjera zabrane sastajanja s određenim osobama.

Mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, a najduže do pravomoćnosti presude ako toj osobi nije izrečena kazna zatvora i najkasnije do upućivanja na izdržavanje kazne ako je toj osobi izrečena kazna zatvora, odnosno do drugačije odluke Suda.

Davorin Popović i Goran Stojisavljević osumnjičeni su za počinjenje krivičnog djela organizirani kriminal iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZBiH, nedozvoljeni promet akciznih proizvoda iz člana 210.a KZBiH i nedozvoljeno skladištenje robe iz člana 210.b KZBiH.

Podsjetimo, Bojan Cvijetić je bivši savjetnik nekadašnjeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.