PO NALOGU SUDA BIH

Akcija "Klik": Uhapšena dvojica pripadnika DKPT-a

U toku su pretresi prostorija i privremeno oduzimanje predmeta na pet lokacija

SIPA ove aktivnosti vrši po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH. Avaz

H. J. I.

20.7.2023

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu SIPA danas su, u okviru operativne akcije "Klik", uhapsili dva policijska službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zbog sumnje da su počinila krivično djelo primanje nagrade i pranje novca.

Pretresi prostorija

U toku su pretresi prostorija i privremeno oduzimanja predmeta na pet lokacija na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Šipova i Sanskog Mosta, saopćeno je iz SIPA-e.

Aktivnosti se provode zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, u vezi s krivičnim djelom pranje novca, propisana Krivičnim zakonom BiH.

Prema nalogu Suda BiH

SIPA ove aktivnosti vrši prema nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH u saradnji s policijskim službenicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, MUP-a Kantona Sarajevo i Ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Osobe lišene slobode će biti sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.