HITNO PREBAČENA NA OBALU

Drama u Crnoj Gori: Beba evakuisana sa kruzera zbog zdravstvenih problema

Posada spasilačkog čamca SAR-1, koji je upućen na lice mjesta, preuzela je bebu i uputila se ka marini Luštica bej

Beba evakuisana sa kruzera. RINA

H. J. I.

20.7.2023

Prava drama odigrala s u Bokokotorskom zalivu kada su pripadnici Uprave pomorske sigurnosti morali da evakušu bebu staru devet mjeseci sa kruzera koji se nalazio na 19 nautičkih milja od ulaza u Bokokotorski zaliv, javlja RINA.

Posada spasilačkog čamca SAR-1, koji je upućen na lice mjesta, preuzela je bebu i uputila se ka marini Luštica bej, gdje je bebi pružena medicinska pomoć. 

Beba državljanin Velike Britanije

- Koordinacioni centar traganja i spašavanja na moru, u sastavu Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama u 2 sata i 35 primila je poziv sa kruzera ‘‘Marella explorer‘‘ koji plovi pod zastavom Malte, a čija je destinacija Luka Kotor, da se zahtjeva evakuacija devetomjesečne bebe muškog pola, britanskog državljanina, koja ima zdravstvene probleme. Uz koordinaciju MRCC operatera Nikole Čejovića i Bata Tomaševića upućen je spasilački čamac SAR-1 sa posadom – Jasmin Koković, Marko Čejović i Ekram Zaganjor – da izvrše prihvat bebe sa kruzera, saopštili su iz Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama - navode iz Uprave pomorske sigurnosti.

Obaviješteni svi u lancu

Odmah su obaviješteni svi u lancu, a pozvan je i Zavod za hitnu medicinsku pomoć iz Tivta da uradi prihvat bebe sa kruzera u marini Luštica bej.

- U 4.23 sati posada spailačkog čamca SAR-1 je preuzela bebu sa zdravstvenim problemima sa dva pratioca sa kruzera i uputila se ka marini Luštica bej gdje su stigli u 4.40  sati, i uz asistenciju vatrogasne službe marine i osoblja ZHMP bezbjedno predali na dalji medicinski tretmana - naveli su iz Uprave pomorske sigurnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.