SAOPĆENJE

Ministarstvo zdravstva KS: Krizni štab u više navrata obavještavao bolnice da se posjete dozvoljavaju

Ovo pitanje je isključivo u nadležnosti menadžmenta zdravstvenih ustanova, a ne Ministarstva zdravstva KS, pojašnjavaju

Haris Vranić. Vlada KS

S. S.

24.7.2023

Vlada Kantona Sarajevo je na sjednici održanoj 3. marta 2022. godine usvojila Zaključak, na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, prema kojem se, u skladu s povoljnom epidemiološkom situacijom, rad javnih zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo vraća u tzv. normalni režim rada, saopćili su iz Ministarstva zdravstva KS.

- Ova odluka podrazumijeva i vraćanje posjeta u bolničkim ustanovama.

Krizni štab Ministarstva zdravstva je 21. decembra 2022. i 24. aprila 2023. godine još jednom ponovio i dostavio zaključak svim zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo u kojem se navodi kako je stav Kriznog štaba da se posjete dozvole.

Ovo pitanje je isključivo u nadležnosti menadžmenta zdravstvenih ustanova, a ne Ministarstva zdravstva KS. To spada u organizaciju rada ustanova kojima rukovode direktori. Ukoliko postoji pitanje zašto posjete još nisu dozvoljene u određenoj zdravstvenoj ustanovi, građani se trebaju obratiti direktno menadžmentu i direktorima te ustanove.

Ministarstvo zdravstva KS nastavit će pratiti situaciju i raditi na osiguravanju što boljih uvjeta za pružanje zdravstvene usluge građanima Kantona Sarajevo. Zdravlje i dobrobit naših građana ostaju naš prioritet - naveli su iz Ministarstva zdravstva KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.