UPOSLENIK UKRAO NOVAC

Ministarstvo zdravstva KS: Takvo ponašanje je apsolutno neprihvatljivo i protivno temeljnim principima humanosti

Ističemo da Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo ima nultu toleranciju prema bilo kakvom obliku zloupotrebe položaja, piše u saopćenju

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo oštro osuđuje takve postupke. Anadolija

A. O.

20.7.2023

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo uputilo je saopćenje povodom informacija o slučaju krađe od strane uposlenika Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo je obavješteno od strane Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo o izuzetno uznemirujućem događaju u vezi s jednim od uposlenika Hitne pomoći Sarajevo.

Prema pruženim informacijama, jedan od uposlenika Hitne pomoći Sarajevo je navodno uzeo novac od 80-godišnje starice tokom pružanja prve pomoći. Takvo ponašanje je apsolutno neprihvatljivo i protivno temeljnim principima humanosti i stručnosti koje od uposlenika Hitne pomoći očekujemo.

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo oštro osuđuje takve postupke i odmah traži brzu i nepristrasnu reakciju od strane Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Incidenti poput ovoga narušavaju povjerenje građana u naš zdravstveni sistem, te zahtjevamo što hitniju reakciju nadležnih organa.

Ističemo da Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo ima nultu toleranciju prema bilo kakvom obliku zloupotrebe položaja ili kršenju etičkih načela u okviru zdravstvenog sektora. Naš cilj je osigurati visoku kvalitetu i profesionalnost u pružanju zdravstvenih usluga našim sugrađanima.

Ovim putem pozivamo Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS da u što kraćem roku provede temeljitu istragu ovog slučaja i da poduzme sve potrebne korake kako bi se osiguralo očuvanje integriteta uposlenika Hitne pomoći. Očekujemo da će odgovorni biti adekvatno sankcionisani, te da će o svemu navedenom ovo Ministarstvo biti obavješteno.

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo ostaje posvećeno zaštiti interesa pacijenata i očuvanju povjerenja građana u naš zdravstveni sistem. Nastavit ćemo poduzimati sve potrebne mjere kako bismo osigurali transparentnost, stručnost i etičnost u svim aspektima pružanja medicinskih usluga - poručili su iz ovog Ministarstva. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.