SEVDAH U GRADU SUNCA

BZK Preporod u Trebinju obilježio 120 godina postojanja

Muzičkim programom simboličnog naziva "Sevdah u gradu sunca", koji se održao u sklopu manifestacije "Dani trebinjskih džamija"

Posjetioci uživali u sevdalinkama. BZK Preporod

FENA

25.7.2023

Muzičkim programom simboličnog naziva "Sevdah u gradu sunca", koji se održao u sklopu manifestacije "Dani trebinjskih džamija", u organizaciji BZK Preporod Regionalno društvo Hercegovina i Medžlisa IZ Trebinje, obilježeno je 120 godina postojanja najstarije i temeljne organizacije kulture Bošnjaka – Bošnjačke zajednice kulture "Preporod".

Veliki jubilej

Projekt menadžer BZK Preporod Regionalno društvo Hercegovina Amir Kadribegović u obraćanju prisutnim istaknuo je kako se raduje zbog činjenice što je Trebinje jedan od gradova i općina u BiH u kojima Bošnjačka zajednica kulture Preporod kroz neku od svojih aktivnosti obilježava veliki jubilej, 120 godina od svog postojanja.

- Djelovanje Preporoda, naše programe i aktivnosti, uprkos svim poteškoćama, organiziramo u svim dijelovima naše domovine. Trudimo se da u sredinama gdje Preporod nema svoju organizaciju, budemo kroz svoje aktivnosti prisutni na neki način. Smatram da je bitno da se okupljamo, družimo i da težimo zajedništvu i zajedničkom djelovanju jer to je sigurno jedan od preduvjeta jačanja naše BiH - kazao je Kadribegović.

Glavni imam Medžlisa IZ Trebinje Hafiz Sadik ef. Fazlagić zahvalio se BZK Preporod Regionalno društvo Trebinje što treću godinu zaredom sudjeluje u organizaciji događaja koji se održavaju u sklopu manifestacije "Dani trebinjskih džamija", navodeći kako ova manifestacija kroz godine postaje masovnija i sadržajno bogatija kvalitetnim sadržajima.

- Ove godine organizirali smo više vjerskih sadržaja na cijelom području Medžlisa IZ Trebinje, planirane su promocije književnih djela, tako da smo uz ovu muzičku večer našim Trebinjcima pripremili kvalitetne sadržaje u kojima je svako mogao pronaći nešto za sebe - naveo je hfz. Fazlagić.

Sjajna atmosfera

Osim velikog broja Trebinjaca, gostiju iz Dubrovnika, Mostara i okolnih mjesta, na ovom muzičkom programu prisustvovao je i predsjednik Skupštine grada Trebinje Dragoslav Banjak.

Mostarski muzičari Adnan Pajević i Alen Gološ napravili su sjajnu atmosferu izvodeći brojne sevdalinke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.