"AVAZ" NA LICU MJESTA

Spriječena veća katastrofa: Nakon intervencije policije Gutić s građanima ušao u prostorije Općine Banovići

Do uzavrele političke situacije je došlo nakon što je načelnik ove općine Bego Gutić (SDA) izgubio podršku u Općinskom vijeću Banovići

Haos ispred Općine Banovići - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13
A. Bešić

31.7.2023

Nakon što je jutros vladao opći haos ispred zgrade Općine Banovići situacija se smirila. Načelnik Bego Gutić (SDA) je s građanima ušao u prostorije Općine.

Podsjećamo, do uzavrele političke situacije je došlo nakon što je načelnik ove općine Bego Gutić (SDA) izgubio podršku u Općinskom vijeću Banovići te je PDA pokrenula inicijativu za njegov opoziv.

Ranije je Bego Gutić tvrdio da nisu ispoštovane procedure prilikom pokretanja opoziva, a jutros je pozvao građane da se u 7:30 pojave ispred zgrade Općine.

- Pozivam Vas sutra (ponedjeljak) u 7:30h na organizovano okupljanje i doček ispred zgrade Općine Banovići povodom najavljenog nasilnog ulaska u Općinu od strane PDA Sifeta Ikanovića, Žunić Edina, Kovacević Nermina i drugih. U cilju što svečanijeg dočeka pozivam Vas da ponesete cvijeće. Nakon svečanog dočeka planiran je prijem i kahva u kabinetu općinskog načelnika – napisao je Bego Gutić jučer.

Veće incidente su jutros spriječili Specijalne jedinice policije MUP-a TK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.