REAKCIJA NA SANKCIJE

SNSD se oglasio nakon uvođenja sankcija: "Odluka SAD je sramna i licemjerna"

Nikakve sankcije nas neće spriječiti da radimo svoj posao, kazao je glasnogovornik SNSD-a Kovačević

Radovan Kovačević. Dejan Rakita / PIXSELL

N. H.

31.7.2023

Ured za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva finansija SAD uveo je danas sankcije Nenadu Stevandiću, Željki Cvijanović, Radovanu Viškoviću i Milošu Bukejloviću.

Radovan Kovačević, glasnogovornik SNSD-a za RTRS je kazao:

- Odluka SAD o stavljanu zvaničnika RS na crnu listu je sramna i licemjerna i nikakve sankcije nas neće spriječiti da radimo svoj posao - rekao je Kovačević.

Ministarstvo finansija Sjednijenih Američkih Država je navelo da pomenute kao lidere direktno odgovorne za podsticanje donošenja zakona u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) kojima se odluke Ustavnog suda BiH proglašavaju neprimjenjivim u RS, čime se opstruiše i ugrožava provedba Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Podsekretar Ministarstva finansija za terorizam i finansijske obavještajne poslove, Brian E. Nelson izjavio je:

 - Ovakav postupak ugrožava stabilnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i teško postignuti mir podržan Daytonskim mirovnim sporazumom. Ovakvo ponašanje predstavlja dalju prijetnju budućem putu ove zemlje i njenoj uspješnoj integraciji u evroatlantske institucije. Nastavićemo pružati podršku građanima Bosne i Hercegovine i njihovim naporima na očuvanju vladavine prava i održavanju mira i prosperiteta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.