ĐENAN NUMANOVIĆ

Čevljanski Supermen za "Avaz": Još mi se utisci sliježu, nisam znao da me fotografišu

Išao sam s prijateljicom jedan krug na ringišpilu, šalili smo se, rekao je Numanović

Numanović: Bio na ringišpilu. Facebook / N1

1.8.2023

Čevljanska korida manifestacija je koja se održava svake godine uz zanimljive sadržaje, a ove godine glavna atrakcija postao je muškarac koji je mnoge asocirao na popularnog Supermena.

Naime, na društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj se vidi muškarac srednjih godina, kako se vozi u sjedalu ringišpila sa zavraćenom majicom i koji rukama pokušava dohvatiti sjedalo ispred sebe. Ova interesantna poza je mnoge podsjetila na kultnog Supermena, a čovjek sa fotografije je Đenan Numanović.

Krug s prijateljicom 

Kako je za portal "Avaza" izjavio Numanović bio je na Čevljanskom polju u posjeti rodbini te je svratio na koridu, na sat vremena.

- Išao sam s prijateljicom jedan krug na ringišpilu, šalili smo se i jedan krug smo se okrenuli na ringišpilu. To je jedna novinarska ekipa slikala. Čitam na nekom portalu da sam ja novinare vidio i da sam se pripremio da me tako fotografišu, to nije istina. Nisam ni znao da me neko fotografiše – rekao je Numanović.

Dodao je da su ga nakon dva sata mnogi zvali na mobilni telefon.

- "Uđi vidi, Supermen si". Ja ne znam ništa. Kad sam ušao na društvene mreže, vidio sam fotografije, objave, tagovanja. Ja sam majicu zavratio čisto da se ne ošteti od te lance, jer ti lanci su jako grubi, pogotvo kad se ringišpil vrti. Dosta puta sam ranije oštetio majicu ili pantole. Tako da sam zavratio majicu čisto da mi ne ostane parnica. Ti kad oštetiš majicu na Čevljanovićima, ne može je naći tu i kupiti – ističe Numanović.

Negativni komentari 

Na pitanje kako reaguje na negativne komentare, Numanović je za portal „Avaza“ izjavio da ga to ne dotiče.

- To su za mene nepoznati ljudi. Poštujem svačije mišljenje, ali ne dotiče me to – kazao je.

Dodao je da je spontana fotografija iznenadila njega, ali njegove prijatelje.

- Još mi se utisci sliježu. Nisam baš svake godine na koridi, jer većinu vremena provodim vani, jer sam vozač. Kada se nađe slobodnog vremena, gledam to da ispoštujem, Olovske luke i Čevljanovići. Prijatelji su mi organizatori tako da uvijek volim da odem – zaključio je Numanović.

"Supermen" u akciji. N1

Podsjetimo, korida u Čevljanovićima održana je 30. jula ove godine. Osim borbe bikova, brojni su bili oduševljeni i propratnim sadržajem, a na tu manifestaciju došli su mnogi posjetioci iz regiona, ali i dijaspora. 

Tradicionalno kao i svake godine, posjetioci su zaigrali kolo. 

Pogledajte šta je zabilježila ekipa "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.