RAD PREMA NORMAMA

Zavodu zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo uručen međunarodni certifikat ISO 9001:2015

Službenim uručenjem uspješno završavamo još jedan projekt, rekao je Kosovac

Sa sastanka. ZZO KS

A. O.

2.8.2023

Predstavnici certifikacijskog tijela TÜV NORD Adriatic d.o.o. u BiH uručili su direktoru Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo (ZZO KS) Muameru Kosovcu certifikat ISO 9001:2015 za Provođenje politike zdravstvenog osiguranja.

To je potvrda da je ZZO KS organizacija koja radne procese u potpunosti prilagođava zahtjevima međunarodnih normi, ali i temelj na kojem Zavod izgrađuje sistem koji osigurava zadovoljstvo osiguranika i unaprjeđenje zdravstvene zaštite.

Kako je kazao direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo Muamer Kosovac, u okviru projekta uvođenja sistema upravljanja kvalitetom po ISO standardu, koji je trajao devet mjeseci, Zavod je zahvaljujući naporu svih radnika, želji i istinskom prihvatanju promjena unaprijedio poslovanje u skladu sa modernim evropskim standardima što potvrđuje i dodjela tog značajnog certifikata.

- Službenim uručenjem uspješno završavamo još jedan projekt. Sad je naša zadaća da održavamo kvalitetno uspostavljen sistem te radimo na stalnom poboljšanju. Nastavit ćemo uspješno razvijati sve procese rada na zadovoljstvo naših osiguranika, pružati kvalitetnije usluge, osigurati dobro organizovano poslovanje uz veću produktivnost i efikasnost.

Prepoznali smo zahtjeve osiguranika, u vezi sistema upravljanja kvalitetom. Definisali smo politiku i ciljeve kvaliteta, koje smo inkorporirali u aktivnosti koje će naš zavod kontinuirano provoditi - istakao je Kosovac prilikom dodjele certifikata ISO 9001:2015 za Provođenje politike zdravstvenog osiguranja, saopćio je ZZO KS.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.