ČLAN PREDSJEDNIŠTVA

Bećirović u Bosanskom Petrovcu i Ključu: Jedinstvom protiv rušitelja BiH

Tokom razgovora, Bećirović je rekao da je trenutno država Bosna i Hercegovina na udaru opasnih strategija laži i manipulacija

Posjeta Bosanskom Petrovcu i Ključu. P BiH

A. O.

6.8.2023

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, u okviru radne posjete općinama Unsko-sanskog kantona (USK), razgovarao je sa načelnikom Općine Bosanski Petrovac Mahmutom Jukićem.

Načelnik Općine Bosanski Petrovac Mahmut Jukić je istakao da se ulažu ogromni napori na kreiranju kvalitetnog poslovnog ambijenta, kako bi se mladi zadržali, te privukao domaći i strani kapital.

Tokom razgovora, Bećirović je rekao da je trenutno država Bosna i Hercegovina na udaru opasnih strategija laži i manipulacija, kojima je, između ostalog, cilj stvaranje ambijenta nesigurnosti, apatije i pesimizma. Stoga, važno je sada pokazati jedinstvo probosanskih snaga u borbi protiv opasnih napada na ustavni poredak Bosne i Hercegovine i Dejtonski mirovni sporazum.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović istakao je tokom sastanka kako Bosanski Petrovac posjeduje važne potencijale za razvoj poljoprivrede i turizma, te da će, u skladu sa svojim ustavnim ovlaštenjima i mogućnostima, podržati sve razvojne mehanizme, kako bi ova općina krenula putem bržeg napretka. Primarno, nužno je potaknuti privatnu inicijativu, odnosno pokretanje većeg broja malih i srednjih preduzeća, te poljoprivrednih gazdinstava. Taj koncept može osigurati uspjeh, posebice ako bude realiziran u koordinaciji sa građanima Bosanskog Petrovca u dijaspori.

Prethodno je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio Općinu Ključ. Načelnik Općine Ključ Nedžad Zukanović zahvalio je Bećiroviću na posjeti i naglasio kako je važno da član Predsjedništva BiH vodi računa i o manjim sredinama koje su često zaboravljene od viših nivoa vlasti, saopćeno je iz Bećirovićevog kabineta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.