ODGOVOR NA PROZIVKU

Isak poručio Kapidžiću: Ja račune uredno dobijam i u Sarajevu i u Čitluku i u Mostaru i u Širokom Brijegu

Iskreno se nadam da ćeš se izboriti s unutrašnjim nemirima, poručio je Isak

Isak: Zovi Šerifa Isovića. Fena / Facebook

A. O.

9.8.2023

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se na Facebooku nakon što ga je jučer zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić (SDA) „prozvao“ i poručio mu da helikopterom (“federalnom šklopocijom”) odleti u Čitluk ili Široki Brijeg i da proba dobiti fiskalni račun.

- „Notorna pojava na političkoj sceni“, „samozvani intelektualac“, „čovjek kojeg ne podržava ni SDA“, „nepismeni bot“, „alkoholičar“ i „kockar“ – samo su neki od odgovora koje sam dobio od prijatelja iz SDA na pitanje: „Ko je Faruk Kapidžić“? Na isto pitanje saradnici su mi odgovorili da je riječ o političaru koji je ostao upamćen kao jedan od najgorih ministara u Vladi Kantona Sarajevo, kao čovjek koji godinama opstruira izgradnju u Kantonu Sarajevu i kao ministar kojeg će javnost pamtiti po bahatom obraćanju medijima iz udobnog sjedišta skupocjenog automobila. Takva pojava – Faruk Kapidžić – dala je sebi za pravo da Vladi Federacije BiH i meni imputira, navodno, neizdavanje fiskalnih računa i neevidentiranje prometa u Čitluku i Širokom Brijegu. Kapidžiću, ja račune uredno dobijam i u Sarajevu i u Čitluku i u Mostaru i u Širokom Brijegu, a možda ih dobijaš i ti samo toga u datom trenutku nisi svjestan - navodi Isak na Facebooku.


Objava Isaka. Facebook

Kapidžiću je poručio da naredni put promijeni narudžbu, pokuša naručiti vodu ili sok, pa će mu se možda „razbistriti“ i ukazati fiskalni račun.

- Ako se ne ukaže, nemoj zvati Nermina Nikšića ili mene. Zovi Šerifa Isovića – nadležnog direktora Porezne uprave Federacije BiH. Moram te podsjetiti, jer velike su vjerovatnoće da si sklon čestom gubitku pamćenja, to je čovjek koji od 2015. godine, kao prijedlog SDA, rukovodi Poreznom upravom Federacije BiH. Vaših priča o „montiranju“ siti smo svi. Ako ovako nastavite, na kraju će biti da su i tebi montirali slot. Samo je, složit ćeš se, čudno što su i u tvom korištenju slota i u krivičnom postupku koji se vodio protiv Fadila Novalića glavni očevici ljudi iz SDA. Imajući obzira prema tvom stanju, zaista ne želim dalje da diskutujem s tobom. Iskreno se nadam da ćeš se izboriti s unutrašnjim nemirima i da ćeš jednog dana postati osoba prihvatljiva okolini. Na kraju, moram da pitam ko je sljedeća osoba iz SDA zadužena da me napadne – zaključio je Isak. 

Objava Kapidžića. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.