PRVA MISIJA

EU zahvalila bh. timu u Sloveniji: Vrijedno rade na sanaciji štete od poplava

Civilna zaštita i humanitarna pomoć EU objavila je na svom Twitter profilu objavu u kojoj se zahvalila timovima iz Bosne i Hercegovine

EU zahvalila bh. timu. Twitter

D. R.

15.8.2023

Nakon razornih poplava koji su nedavno pogodile Sloveniju, timovi civilne zaštite iz Mehanizma civilne zaštite Evropske unije pristigli su u tu zemlju, a među njima su bili timovi iz Bosne i Hercegovine.

Civilna zaštita i humanitarna pomoć EU objavila je na svom Twitter profilu post u kojem se zahvaljuju timovima iz Bosne i Hercegovine koji vrijedno rade posao na svojoj prvoj misiji sa Mehanizmom civilne zaštite Evropske unije.

- Ukupno šest bagera aktivno je angažovano na tri različite lokacije u Sloveniji koje su bile pogođene nedavnim poplavama - naveli su u objavi.

Na osnovu Odluke Vijeća ministara BiH, određeno je da će se pomoć za zaštitu i spašavanje pružiti u teškoj mehanizaciji, odnosno bagerima s posadama iz struktura zaštite i spašavanja Federacije Bosne i Hercegovine u trajanju od 10 dana, a po Naredbi Federalnog štaba civilne zaštite naređeno je angažovanje službi zaštite i spašavanja iz Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.