URAĐENA JOJ PROTEZA KUKA

Iz Opće bolnice za "Avaz" otkrili stanje Munire Subašić nakon operacije

Njeno stanje zahtjeva stalni multidisciplinarni nadzor u koji je uključen kompletan konzilijum Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš"

Munira Subašić. Anadolija

15.8.2023

Predsjednica Udruženja Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa Munira Subašić operisana je u Općoj bolnici „Prim. Dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, a operaciju je izveo direktor ove zdravstvene ustanove prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.

Muniri Subašić je urađena proteza kuka. Kako je za portal „Avaza“ rekao predsjednik Upravnog odbora Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ hirurg urololog prim. dr. Sead Željo, koji je u stalnom i redovitom kontaktu sa direktorom bolnice prof. dr. Ismetom Gavrankapetanovićem, operacija je prošla dobro.

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović i prim. dr. Sead Željo. Avaz

- Munira Subašić se morala operisati, iako je teškog općeg stanja, što znači da ima jednu vrstu komorbiditeta, odnosno više bolesti. Sam operativni zahvat je odlično prošao, a operativni zahvat je izveo prof. dr. Ismet Gavrankapetanović sa svojom ekipom. On je zadovoljan operativnim tokom i ishodom. S obzirom na njen komorbiditet, starosnu dob i opće stanje ona je bila smještena na poluintenzivnu njegu – pojašnjava prim. dr. Željo za portal "Avaza".

Ističe da je u toku dana prebačena sa poluintenzivne, a njeno stanje zahtjeva stalni multidisciplinarni nadzor u koji je uključen kompletan konzilijum Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.

- Njeno stanje je stabilno, urednih je vitalnih paramatera, dobro se osjeća, pod stalnim je ljekarskim nadzorom i nadamo se uspješnom ishodu liječenja – kazao je prim. dr. Željo za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.