BLIZAK DODIKU

Mastilović tvrdi: Amerikanci i Britanci krenuli su na opasnu provokaciju u BiH

Kazao je da njima smeta što Banja Luka nije podržala antirusku histeriju Zapada u uslovima formiranja novog svjetskog poretka

Draga Mastilović. Twitter

H. J. I.

16.8.2023

Amerikanci i Britanci krenuli su na opasnu provokaciju u BiH, sasvim smišljeno pokrenuvši krivično gonjenje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, rekao je za Rusku gazetu Draga Mastilović, blizak Miloradu Dodiku.

Kazao je da njima smeta što Banja Luka nije podržala antirusku histeriju Zapada u uslovima formiranja novog svjetskog poretka.

- S tim u vezi, Anglosaksonci su ponovo pokušali da unište institucije RS koje obezbjeđuju samu mogućnost opstanka Srba na ovim otvorenim prostorima - istakao je Mastilović za Rusku gazetu. 

Naveo je da su Srbi morali da izvuku pouku iz svoje historije.

- Mi nemamo prijatelje na Zapadu, već situacione partnere za period kada to odgovara njihovim interesima. Trebalo bi da nam bude kristalno jasno da od u momentu Dejtonskog mirovnog sporazuma, postojani su stalni, ponekad zakulisni i perfidni, a ponekad otvoreno neprijateljski i agresivni pokušaji da se "bez krvoprolića obmanu Srbi" i uništi institucionalni okvir Republike Srpske, koji je jedina garancija za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima - naveo je Mastilović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.