ISTOČNO SARAJEVO

U utorak sastanak trojke, SNSD-a i HDZ-a

Partneri u državnoj vlasti pruzeli su obavezu i usvajanja tri ili četiri zakona na evropskom putu Bosne i Hercegovine

Dodik, Čović i Nikšić. Avaz

S. S.

18.8.2023

U Istočnom Sarajevu u utorak će biti održan sastanak vladajuće koalicije na nivou BiH - SNSD, trojka i HDZ, a domaćin će biti lider SNSD-a Milorad Dodik, potvrđeno je za RTRS.

Sastanak je planiran u Administrativnom centru Vlade RS, a prisustvovat će delegacije SNSD-a, trojke (SDP, NiP i NS) i HDZ-a.

Od ranije je poznato da su na posljednjem sastanku prošlog mjeseca delegacije predvođene Miloradom Dodikom, Nerminom Nikšićem i Draganom Čovićem dogovorile da će na prvoj narednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH imenovati novog ministra finansija BiH, a kandidat je SNSD-ov Srđan Amidžić. To je zahtjev SNSD-a za deblokadu procesa. No, tačka nije postavljena na dnevni red, a nije još uvijek poznato da li će naknadno biti postavljena.

Također su usaglasili da se krene u formiranje radnih grupa koje će raditi na reformama pravosuđa. Partneri u državnoj vlasti pruzeli su obavezu i usvajanja tri ili četiri zakona na evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Za ovo vrijeme uspostavljeno je više radnih grupa koje će stvoriti sve druge preduslove da za deveti i deseti mjesec ove godine mogu završiti sve obaveze, te da u Parlamentarnoj proceduri imaju sve druge zakone koje su predvidjeli kroz ovaj paket 31 aktivnosti od 14 prioriteta Evropske unije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.